Pahvit ja lasit

Passepartout- ja taustapahvit

Passepartout, tuttavallisemmin paspa, paspis tai aukkopahvi, on kuvan ympärille tuleva aukollinen pahvi, joka tekee kehystyksestä näyttävämmän ja eristää kuvan lasista, mikä on tärkeää kuvan säilyvyyden kannalta.

Paspamme ovat ns. konservaatiokelpoisia: happo- ja ligniinivapaita, ristiinlaminoituja ja varmuuspuskuroituja kalsiumkarbonaatilla. Valikoimistamme löytyy myös ei-puskuroitua versiota sekä kokopuuvillapahvia (lumppukartonkia).

Meiltä löydät laajan sävyvalikoiman paspoja, paksuudeltaan 1,4–2,8 mm. Leikkaamme ne helposti, nopeasti ja siististi mittojen mukaan huippulaadukkaalla koneellisella leikkurillamme. Päämyymälästämme saat paspat myös odottaessa. (Keskustamyymälästämme Hallituskatu 11 paspat saat noin 1–2 päivän toimitusajalla.) Voit myös tilata mittaan leikatut paspat suoraan verkkokaupastamme!

Erilaiset taustapahvit saat myös vaivattomasti liikkeistämme. Tarpeeksi tukeva, jämäkkä sekä täysin happo- ja ligniinivapaa taustapahvi on erittäin tärkeä hyvännäköisessä ja teosta suojaavassa kehystyksessä.

Lasilaadut, akryylit sekä pohjustus ja laminointi

Valikoimamme sisältää seuraavat lasilaadut:

Tavallinen kirkas floatlasi

Kirkas, väritön taululasi. Yleisin ja edullisin.

Mattalasi

Yksipuolinen, erittäin hienopintainen mattataululasi. Suositellaan lähinnä valokuviin ja julisteisiin, ei taideteoksiin, sillä mattapinta sumentaa teoksen värejä. Tunnettiin aiemmin ”heijastamattomana” lasina.

TruVue optinen heijastusta estävä lasi 70% tai 99% UV-suojalla (ns. museolasi)

 • Nykypäivän ”heijastamaton” lasi. Todella hyvännäköinen, sillä optisen heijastuksia estävän pintansa vuoksi tietyistä kulmista käytännössä näkymätön. Tuo teoksen värit kirkkaammin esiin.
 • Suositellaan tummiin töihin jo ulkonäön vuoksi, sillä tummaa pintaa vasten tavallinen lasi voi heijastella häiritsevän paljon.
 • Todella suositeltava arvokkaisiin paperipohjaisiin teoksiin myös taideteoksen säilymisen kannalta UV-suojan vuoksi. Saatavilla 70% sekä 99% UV suojilla.
 • Ylivoimaiset ominaisuudet ja siksi muita lasilaatuja kalliimpi.
Tavallinen kirkas lasi vs. optinen heijastuksia estävä lasi
TruVuen Museum Glass yhdistää heijastuksen eston ja 99% UV suojan

Akryyli

Lasin vaihtoehto on akryyli, joka on kevyempi ja särkymätön ja siksi hyvä vaihtoehto esimerkiksi todella suuriin kehystyksiin. Valikoimamme sisältää:

 • Kirkas kellastumaton akryyli (2–6mm)
 • Kirkas kellastumaton galleria-akryyli 100 % UV-suojalla (3 mm)
 • TruVue Optium Museum Acrylic (erikoistilauksena) (3 mm ja 4,5 mm)
  • lähes näkymätön optinen, naarmuuntumista estävä pinta ja 99 % UV-suoja
  • Ehdoton huipputuote, mikä näkyy hinnassa. Jos haluat parasta suojaa teoksellesi, kysy tarjous tai tule myymäläämme!

(Akryyli ei sovellu pastelli- ja hiilitöihin, sillä akryyli saattaa sähköistyä ja vetää pastelli- ja hiilipigmenttejä itseensä.)

Pohjustus

Voimme myös pohjustaa ja laminoida valokuvan, julisteen, kartan tms. kuvan, jos siihen ei haluta lasia tai akryyliä. Pohjustuksessa pahvin ja siihen pohjattavan kuvan väliin sulatetaan liimapinta, jotta kuva pysyy suorana eikä lähde ajan myötä aaltoilemaan. Laminoinnissa kuva päällystetään sitä suojaavalla muovikerroksella. Uniikkeja taideteoksia emme pohjusta tai laminoi, sillä tämä pilaisi teoksen arvon; ne pitää suojata lasin tai akryylin alle.